Karin Reibring

Konstform/teknik/medium:
Visar naturfoto

Ända sedan jag köpte min första Kodak Instamatic-Kamera i 10-årsåldern har jag tyckt om att fotografera och göra fina fotoalbum. Mitt yrke som journalist har gett tillfällen att ta bilder när professionell fotograf saknats.
Men det är det digitala fotots entré som inneburit en revolution -  för mig och många andra. Att slippa spara på dyrbara knäpp ger träning som inte tidigare var möjlig.

Hela mitt vuxna liv har ord varit mitt språk - såväl i yrkeslivet och privat. För tio år sedan började jag längta efter andra språk, andra uttrycksmedel. Jag är glad över att idag kunna uttrycka mig med bilder. Framför allt vill jag försöka fånga känslor. Jag styrs helt av lust. Den dag jag börjar tänka prestation eller affärsidé tror jag att lusten försvinner.

Naturen är min främsta fotomiljö. Jag upplever att blicken förändras av sökandet efter motiv - allt liv som pågår utan att vi märker det. Det skapar förundran.

Jag har nyligen haft min första större utställning: "Naturen runt hörnet" på Galleri Fiskhuset 15/1 - 6/2. Tidigare har jag tre gånger haft med bilder i Sörmlandssalongen på Koordinaten i Oxelösund, och även deltagit i Oxelösundssalongen. Första gången (2012) fick jag en inbjudan till Sörmlandssalongen i min hand.
Temat passade en bild jag hade hemma på väggen, jag lämnade in den och fick vara med! Det gav blodad tand och bidrog sannolikt till att foto idag blivit en passion. 
Detta är första gången jag deltar i Konstrundan.

Galleribilder

Kontaktuppgifter

telefon: 070-306 09 67
e-post:  karin@reibring.se

Övrigt info

Från väg 219, sväng av mot Nynäs slott ta av direkt vid första avfarten till höger.

Utställningsplats

Stora Storängsstugan,
nära Nynäs slott

Tips! För att se kartan i ett större fönster, klicka på Google-ikonen och skriv in adressen så ser du mer.

GPS: WGS 
58.18382
17.35352