40 Nanni Pilhjärta

Konstform/teknik/medium:
Visar Outsider art/ Återvinningskollage

Outsider art kallas det fint vad jag sysslar med. Återvinnings kollage kallar jag det. Jag har hållit på med detta i ca 6 år. Det började som en slags konstterapikurs i Finland. Min lärare o guru heter Anna Wildrose. Hon lärde mig den enkla tekniken att doppa ner händerna i klister o bara låta materialen visa vägen. 
När du doppar händerna i klister tar du en hiss ner till det kreativa barnet. Du glömmer din inre kritiker o bara skapar. Alla mina verk har en berättelse. Jag har köpt och fått material från hela världen. Jag har varit i 77 länder och vet exakt från vilken gumma jag köpt spetsen på torget i Anatolien eller vilken mexikansk kvinna sålde sina knappar på Rastrot i Spanien. Jag använder bilder som jag klipper ut, gärna från Turkish Airlines katalog på väg till min själs hemvist. Sedan utgår jag från en kvinnobild oftast. Hon berättar sin berättelse för mig. Teman varierar men känslor som kvinnor bär är universella. Jag använder mycket bling o knappar o konturfärg. Inte så mycket måleri. 

Jag kom till Oxelösund som 9-åring från mormors trygga hem i Österbotten. Mina föräldrar arbetade på Järnverket och i Hamnen.  Det var väldigt tufft för mig. 
När jag sedan fick ett barnbarn i Sverige så sökte jag arbete kring Stockholm och blev jag vald till just Oxelösund.  Det var ödet. Cirkeln slöts. 
Hittade ett underbart hem i Gamla Oxelösund med en vidundrande utsikt, som av en himmelsk inblandning. Mitt hem är fullt av vackra gamla ting med en själ blandat med saker från mina resor. Allt har en betydelse för mig. More is more är mitt motto!

Min far var konstnär, målare likaså min syster. Själv ser jag mig mest som en kreatör och inspiratör. En innovationsspruta. Jag har bakgrund som lärare, tolk, sjömamskocka, getbonde, entreprenör inom utbildning, självutveckling och mat. Jag hade kombucha stevia och dinkel i mitt skafferi för 25 år sedan...
Mvh Nanni Pilhjärta

PS namnet är inte taget utan min morfars finska släktnamn från 1340

Till vardags arbetar jag som lärare o coach på Campus Oxelösund. Just nu vill vi starta ett företag där nyanlända kvinnor tillsammans med långtidsarbetslösa kan hitta en meningsfull sysselsättning, en framtida självförsörjning. Vi utgår från deras hemvävda kompetens inom matlagning sömnad återbruk.jag brinner för den kooperativa tanken. 

Kontaktuppgifter

telefon: 072-450 05 23
e-post:
nanni.pilhjarta@oxelosund.se

Övrig information

Välkomna till Nannibo vid Östersjön! Jag visar upp mina konstverk i mitt hem i Gamla Oxelösund. Du är välkommen att titta runt på mitt konstnärshem och omgivningarna.
Du kan fika i  trädgården. Det finns förtäring på beställning. Smakfulla vegetariska röror av olika slag till hembakt kalljäst dinkelbröd.
Kaffe, örtte, lemonad. Sötsaker gjorda med mer kärlek o mindre socker o vete. 
Om du vill ha mat önskas förbeställning!

Utställningsplats

Nannibo, Lotsvägen 2
61331 OXELÖSUND

Tips! För att se kartan i ett större fönster, klicka på Google-ikonen och skriv in adressen så ser du mer.


GPS
WGS84: N 58° 39.7566', E 17° 7.8123'
Decimal: 58.6626, 17.1302